UP-TO-DATE DAXBOARDREGLEMENT

Hier, en ENKEL HIER: het laatste up-to-date reglement...
Gesloten
Gebruikersavatar
Daxboard Crew
Problems? Contact me
Berichten: 117
Lid geworden op: 26 nov 2002, 00:46
Locatie: Daxboard.be
Instagram: @daxboard
Contacteer:

UP-TO-DATE DAXBOARDREGLEMENT

Bericht door Daxboard Crew » 19 mei 2015, 11:25

Dit reglement niet opvolgen heeft sancties als resultaat!

:arrow: Men mag maar 1 login naam hebben, éénmaal aangemaakt mag deze niet meer veranderd worden.
Er moet ten alle tijde een (duidelijke) woonplaats ingevuld zijn bij je profiel, anders zal het profiel onmiddellijk gewist worden. Indien geconstateerd wordt dat men werkt met een dubbel profiel, zullen mods en admins het profiel definitief verwijderen.

Profielen en avatars mogen niet te provocerend of vulgair zijn en niet verwijzen naar andere gebruikers van het board.
Onderschriften zijn geen plaats om spullen allerhande te koop aan te bieden! Links naar verkoop/gezocht topics zijn toegelaten, al de rest NIET! Dus geen iPods, auto's, computers etc.


:arrow: Er wordt een limiet gezet op het formaat van jullie avatars: 120 x 120 pixels is echt wel het extreemste dat jullie mogen gaan.

:arrow: Blijf op onderwerp. Wie teveel afwijkt kan hierop gestraft worden.
Ruzies uitvechten of 'chatten' kan absoluut niet op het daxboard.

:arrow: Telefoonnummers, adressen enz. vragen op het board is verboden, om de privacy te respecteren & omdat er ook zoiets bestaat als een telefoonboek.

:arrow: Kaders die door hun buitenlands afkomst geen legitieme papieren hebben, of voertuigen die nooit voor de openbare weg gekeurd werden (Honda XR, Honda CRF,...). Dit moet steeds bij de verkoop gemeld worden. Maar als je een voertuig of kader verkoopt zijn papieren steeds verplicht! Ook alle posts waaruit afgeleid kan worden dat er chassisnummers overgeklopt werden/zullen worden, zijn hier verboden. Bromfietsen of kaders verkopen met een bewijs van verlies wordt ook niet meer toegestaan. Wil je je voertuig/kader verkopen, doe dan die kleine moeite om de papieren ervan zelf in orde te brengen. Blanco kaders mogen enkel aangeboden worden door dealers. Zoek je een blanco kader, neem dan contact op met één van onze sponsors, en begin hiervoor geen nieuwe topic. Enige uitzondering hier op zijn de race- en alu frames.

:arrow: Dubbelposts kunnen zeer vervelend zijn voor actieve gebruikers. Vooraleer je een nieuwe topic opent, kijk dan even na of er al een topic bestaat die dezelfde inhoud behandelt dan jouw topic. Hiervoor kan de zoekfunctie een aardige hulp bieden.

:arrow: Posts die reeds geplaatst zijn op het forum, deze later niet de hoofdregel van veranderen. Er zijn altijd gebruikers die hetzelfde probleem gaan voorhebben in de toekomst. Zij kunnen dit dan makkelijk vinden via de zoekfunctie.

:arrow: Denk even na in welke map je nieuwe topic thuishoort.

:arrow: Om steeds terugkerende posts te vermijden, is het niet toegelaten om in een post de aankoop van een brommer te overwegen. Posts als "deze brommer wil ik kopen, hoeveel is hij waard", of "ik wil een brommer kopen maar wat is het beste: Jincheng, Skyteam of Honda" worden onverbiddelijk gewist.

:arrow: Gebruik zoveel mogelijk Algemeen Nederlands. Posts in dialect zijn vaak wel kleurrijk, maar bevorderen de leesbaarheid niet echt. Probeer het gebruik hiervan dan ook te beperken. Topics die niet leesbaar zijn door overdadig gebruik van dialecten zullen onherroepelijk verwijderd worden.

:arrow: Foto's en filmpjes zoek je zelf door de gekende wegen te bewandelen
- Filmpje gezocht
- Foto gezocht
- Links
- Zoekfunctie
- Google

:arrow: Kleurcodes: Het internet staat vol met alle verschillende kleurcodes van verscheidene brommers. Daarom dat we de eeuwige zoektocht naar deze kleuren hier niet meer toestaan. Zoek je de kleurcode van iemands brommer, stuur hem dan een PM, of kies bij je carrossier soortgelijke kleur. Ook hebben we een verzameling bijeengebracht in de FAQ.

:arrow: Prijzen kan je bekomen bij je lokale dealer. Deze variëren van dealer tot dealer en van dag tot dag. Doe jezelf de moeite rond te bellen, te neuzen en te zoeken om je gewenste artikel te vinden. Onderdelen van een bepaald merk kan je verkrijgen bij een dealer die dat merk verdeelt. Nutteloos om dit te vragen, dus.

:arrow: Een richtprijs is verplicht als je een voertuig/voorwerp verkoopt of ruilt. Indien er een in onze (mods en admins) ogen onrealistische bedrag gevraagd wordt, zullen eventueel verwijderd worden. De moderators en administrators zullen deze richtprijzen zelf bepalen in vergelijking met de geschatte marktwaarde op desbetreffend moment.

Tevens is het daxboard geen biedingssite, dus kom niet af dat iemand hoger moet bieden dan een ander. Hiervoor kunt u terecht op gespecialiseerde site zoals Ebay, 2de hands, ...
Indien een voorwerp te ruil staat, is het eveneens verplicht een richtprijs op je object te plakken.
Dit om een concreet idee te hebben waarmee geruild dient te worden.

:arrow: Als je een brommer/motorfiets te koop plaatst, zijn volgende criteria verplicht:

Merk :
Type :
GVA (van welk land) :
Bromfiets of motorfiets :
Cilinderinhoud (vermeld op GVA of inschrijvingsbewijs) :
Bouwjaar :
Aantal kilometers :
Merk , type en cilinderinhoud motorblok :
Andere opties of veranderingen :

Gelieve zo duidelijk mogelijk te zijn, het zal u enkel voordelen opleveren!

We laten enkel volgende brommers/motorfietsen toe:

Honda Monkey + china versie
Honda Monkey FI + china versie
Honda Monkey Baja + china versie
Honda Gorilla + china versie
Honda Dax + china versie
Honda ZB/Monkey-R + china versie
Honda SS + china versie
Honda Chaly + china versie
Honda Z50M/CZ100 + china versie
Honda MSX + china versie
Enkel Honda XR :arrow: geen chinese varianten
Enkel Honda CRF :arrow: geen chinese varianten
Enkel Honda ATC :arrow: geen chinese varianten
Enkel Honda Wave/Nice :arrow: geen chinese varianten
Enkel Honda C50/70/... :arrow: geen chinese varianten

:arrow: Zoek je iets (van brommer tot een onderhoudsvraag), kijk dan eens in onze FAQ-map of gebruik de zoekfunctie. Vind je het niet via deze kanalen, noch via manueel bladeren tussen de mappen, pas dan mag je een topic openen. => Kijk verder dan pagina 1!!

:arrow: Speel zelf géén moderator. Het board wordt gerund door ervaren admins en mods, met de nodige zin voor orde, verantwoordelijkheid en kennis. Zij (wij dus) bepalen wat mag en niet mag, wat weg moet en waarom het weg moet. Iedere lock, iedere verplaatsing of iedere verwijdering van een topic heeft zijn reden. Ken je de reden niet, lees dan opnieuw de regels. In elke map staan de regels duidelijk uitgelegd.

:arrow: We vragen met aandrang dat er geen posts in een topic gezet worden om foto's toe te voegen. Hiervoor gebruik je de edit-functie. Moesten er foto's zijn waarvan de link niet correct is, zullen de moderators hun uiterste best doen om deze te doen werken. Ook hiervoor moeten geen posts toegevoegd worden. Als je niet weet hoe je foto's moet uploaden of verkleinen, kijk dan even in de FAQ.

:arrow: Beperk je commentaren op een voertuig, onderdeel of de persoon die het aanbiedt. Als je kritiek wil uiten op een reply van iemand, doe dit dan correct en gefundeerd, ga vooral niet schelden. Weet waarover je praat en je bent al een stap voor op de rest. Heb respect voor andermans mening of brommer. Smaken verschillen, maar houd het netjes.

:arrow: Heb geduld, je krijgt wel een reactie. Mensen moeten werken, studeren, slapen, ...

:arrow: Uppen pas na 3 dagen! (vb: als de laatste post in je topic van 10 oktober dateert, mag je deze pas op 13 oktober opnieuw uppen). Uppen betreft het kunstmatig omhoog houden van je topic.
In de verkoopmap voor brommers mag men pas na 1 week uppen (7 dagen dus).
Als je andere gebruikers erop wil wijzen dat een bepaald onderdeel uit je lijst voorbehouden of verkocht is gebruik je de edit-functie i.p.v. een nieuwe post te maken (indien die de 3 of 7-dagen regel zou breken). Simpel voorbeeld, je zet een brommer te koop op 01/01 en je wil deze als voorbehouden zetten op 05/01 :arrow: gebruik de edit-knop. Als het 08/01 of later is mag je dat uiteraard ook in een nieuwe post doen (al pas je de beginpost (en eventueel de titel)) sowieso aan.

:arrow: Als je een nieuwe topic opent, geef het dan een gepaste titel. Kort en duidelijk beschrijvend waarover je topic handelt. Gebruik een duidelijke topictitel die zo veel mogelijk omschrijft wat je precies verkoopt. Topics met als titel: 'garageverkoop', 'rommel te koop', 'daxonderdelen', 'enkele stukjes' zijn weinig zeggend en zullen gedeletet worden!

:arrow: In de topic moet zoveel als mogelijke concrete als ook correcte informatie staan. Topics met als inhoud "zie boven" of "dit gezocht dus", enz... worden onherroepelijk gewist.

:arrow: Verkoop van kledij (botten, broeken, jassen,...), helmen en andere uitrustingen mogen hier niet verkocht worden!
Ook geen telecom zaken, telefooncovers, telefoons en andere aanverwante artikelen.
Tevens is het ook niet toegestaan, om met spullen en of diensten te adverteren die niet met onze hobby te maken hebben, ook niet als reply.
Er zijn hier genoeg andere juiste verkoop sites voor. En als het al wil doen, doe het dan via PM.

:arrow: Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van de "Private Message" of "Persoonlijk Bericht"-functie van dit board. Dit biedt je de mogelijkheid om rechtstreeks met een andere gebruiker in contact te komen, zonder hiervoor het board en zijn gebruikers te belasten.

:arrow: Racisme, seksueel getinte onderwerpen en politieke overtuigingen horen niet thuis op dit board. Mocht dit opgemerkt worden, dan volgen onmiddellijk zware maatregelen.

:arrow: Ook kan het gebeuren als je je misdraagt je voorgedragen zal worden voor de ban. Daar worden een aantal leden in geplaatst die zich misdragen op het board. Dit gaat van regels aan de laars lappen of spammen of zich misdragen naar andere forumleden.
De andere forumleden stemmen dan 1 of meerdere van de voorgedragen personen weg voor 2 weken.

:arrow: Als je iets verkoopt/zoekt, zorg dan dat alle nodige informatie er staat.
(kleur, leeftijd/kilometers, staat, hydro of gewone vork, eventuele veranderingen, zo gedetailleerd mogelijk (zowel motorisch als uiterlijk), hoe je te contacteren, of je verzend of niet... Een link naar een andere site of page waar deze te koop staat, is niet voldoende. Links naar andere verkoopsites zijn trouwens NIET toegestaan.

:arrow: Ook bij de Technische vragen is het belangrijk dat alle informatie vermeld is. Wat is er mis, waarover gaat het juist (setup van je blok of brommer), wat is er aan voorafgegaan (wat heb je eraan gedaan dat aanleiding zou geven tot mankementen), wat heb je zelf al geprobeerd, vanwaar komt het geluid/de lek,...

:arrow: In de "uitlaten"-map is verplicht de titel te beginnen met [TK] als je iets verkoopt, [TR] als je iets wil ruilen, [GZ] als je iets zoekt, en [INFO] als je informatie wenst over een uitlaat. Elke topic zonder deze vermeldingen, inclusief haakjes, wordt onherroepelijk gewist.

:arrow: Indien je iets aankoopt/verkoopt, zorg je er best voor dat je de overeenkomst op papier hebt staan. Druk eventueel alles af, zodat er achteraf aan het langste eind trekt als de overeenkomst niet nageleefd wordt. Zorg er ten allen tijde voor dat je de correcte gegevens hebt van de persoon waar je zaken mee doet. Dit bespaart ja achteraf mogelijk kopzorgen.

:arrow: Als iemand iets zoekt in de gezocht map stop dan aub met te verwijzen naar winkels of sites waar ze nieuw te verkrijgen zijn!. En stop ook met links te posten en/of te verwijzen naar de "te koop" map of andere eventuele verkopers. Mensen kunnen heus zelf daar zien, of heb meestal daar eerst gekeken! Enkel aanbieders zullen antwoorden op een "gezocht-topic", via PM welliswaar.

:arrow: Niemand zit te wachten op "ik denk"-posts. Ofwel wéét je iets, ofwel post je gewoon niet.

:arrow: Rassenhaat kennen we hier niet. Honda is het beste, Jincheng heeft ondertussen de ervaring al wel om een tweede plaats verdient te hebben, en Skyteam staat nog steeds op de derde plaats. Hierover wordt niet geargumenteerd, er worden geen polls opgericht, en er worden ook geen discussies meer gevoerd en/of uitgelokt over dit onderwerp.

:arrow: De admins/moderators zijn vrij in het bepalen van sancties t.o.v. het overtreden van één van deze regels. Bij discussies in verband met het daxboard/de daxboard regels zijn het altijd de admins die aan het langste eind trekken. De admins/moderators achten hun niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit board en tot welke ongelukkige situaties deze misschien kunnen leiden. De admins behouden zich het recht voor op éénder welk moment deze regels te wijzigen zonder voorafgaande aankondiging of verwittiging.

:arrow: Aansprakelijkheid van de mods/admins: NIET in volgende gevallen:

- discussies
- onregelmatigheden
- illegale praktijken
- veranderingen aan brommers/motorfietsen
- schade die voortvloeit uit het toebrengen van veranderingen aan je voertuig of na het lezen van een post in de technische vragen map
- elke modificatie die de snelheid opdrijft boven de toegelaten 45km/u (maximum snelheid voor een bromfiets klasse B in België)
- zowel aankopen als verkopen hier op daxboard, we bieden enkel de mogelijkheid om diensten aan te bieden, niet om deze goed noch af te keuren.
- onderdelen die niet gehomologeerd zijn voor de openbare weg maar er toch voor gebruikt worden
- Al dan niet doorgaan van meetings
- Controle op meetings
- Aankondigingen van clubs, particuliere personen of sponsors
- Ongevallen of schade die voortvloeien uit aangekondigde of geposte topics

Elke gebruiker die zich hier geregistreerd heeft gaat stilzwijgend akkoord met deze regels.
Indien het reglement niet gelezen is door de user, dan is de user nalatig, niet het board, admins en mods.
Mods en admins kunnen ten allen tijde posts en topics verwijderen zonder akkoord van andere gebruikers, dit om de goede orde te handhaven.

:!: Voor verdere vragen omtrent de werking van het board, mag je steeds contact opnemen met daxboard@gmail.com

Gesloten